Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Septembrie 2021
Vizualizari: 863
Comentează add

În contextul pandemiei de coronavirus, concertele sunt transmise şi în mediul online - a declarat directorul executiv al festivalului, Mihai Constantinescu.

Concertele de la Festivalul Internaţional George Enescu, transmise online

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Publicul meloman are parte şi în această seară de evenimente artistice de marcă la Festivalul Internaţional George Enescu.
 
În contextul pandemiei de coronavirus, concertele sunt transmise şi în mediul online - a declarat directorul executiv al festivalului, Mihai Constantinescu:
 
Mihai Constantinescu: Sălile nu pot să fie pline, pentru că avem restricțiile de număr, 50% în Sala Palatului, 70% la Ateneu, pentru că acestea sunt regulile în acest moment în România. Însă avem această posibilitate de a le oferi celor care nu au apucat să vină sau le e frică să vină încă în sălile de spectacol aceste concerte online, care sunt bine transmise, cu ajutorul Radioului, cu ajutorul Televiziunii și după primele două săptămâni am făcut, așa, un total și avem peste120.000 de vizionări pe site-ul festivalului. Probabil că vor fi și mai multe la sfârșitul celor patru săptămâni. Sunt condiții foarte clare în contractele internaționale, sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinim pentru cele patru săptămâni de festival, sunt oameni care și-au luat abonamente pentru 40, 50 de concerte aici și lor trebuie să le asigurăm condițiile sanitare, în primul rând.
 
Reporterul nostru, Mihaela Helmis, ne informează că în această seară va susţine un recital la Atheneul Român mezzo-soprana de coloratură Joyce DiDonato. Pe scena Sălii Palatului revine Orchestra Naţională a Franţei, dirijată de tânărul său director muzical Cristian Măcelaru. Festivalul Enescu propune un concert al Orchestrei de Cameră Mahler la Sibiu, cu sclipitoarea pianistă  Yuja Wang, transmite Rador.

Etichete Festivalul Internaţional George Enescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live