Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2019
Vizualizari: 919
Comentează add

Sala Radio va găzdui un concert din secţiunea Muzica Secolului XXI, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu.

Concert la Sala Radio în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu

radiojurnal

Sala Radio va găzdui în această seară un concert din secţiunea Muzica Secolului XXI, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu. Pe scenă va urca Orchestra Filarmonicii George Enescu, la pupitrul căreia se va afla Peter Rundel. Într-o declaraţie pentru postul Radio România Actualităţi, marele dirijor şi violonist german a vorbit despre bucuria de a cânta acordurile enesciene:
Peter Rundel: Sigur că am fost foarte fericit când am primit invitaţia. Am fost surprins pentru că nu luasem contact cu orchestra sau cu organizatorii festivalului. Sigur, ştiu că este un festival foarte important pentru muzică în general, dar şi pentru muzica contemporană. Ştiu câte ceva şi despre orchestra cu care cânt. Pentru mine este o adevărată onoare să vin şi să fac acest program uimitor cu o orchestră pe care o ştiu din înregistrări istorice, cu Celibidache. Şi cum am decis să fiu violonist, ştiu despre enorma semnificaţie a lui George Enescu nu numai pentru România, ci şi pentru întreaga lume.
Realizator: În concertul de la Sala Radio vor fi solişti violonista Viviane Hagner şi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu. Tot în capitală, la Ateneu, va susţine un concert Orchestra Kremerata Baltică a muzicienilor din Letonia, Lituania şi Estonia, sub bagheta violonistului Gidon Kremer. În program se află şi Orchestra Barocă din Freiburg, iar la miezul nopţii se vor auzi acordurile muzicii lui Ludwig van Beethoven. Artişti renumiţi ai muzicii clasice vor fi în faţa publicului şi la Sibiu şi Târgovişte. Radio România este coproducătorul Festivalului George Enescu.
 


Etichete Peter RundelFestival George Enescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live