Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

30 Octombrie 2017
Vizualizari: 2272
Comentează add

Comunicat: La aproape 90 de ani de la primul concert la radio, Orchestrele şi Corurile Radio vor marca această aniversare specială prin două concerte la Sala Radio.

Concert de Ziua Radioului, cu Orchestra de Cameră Radio

radio-romania

Violonista Cristina Anghelescu.

Orchestra de Cameră Radio celebrează Ziua Radioului miercuri, 1 noiembrie, printr-un concert-eveniment sub bagheta dirijorului Radu Popa.

Cu 89 de ani în urmă, Radioul public transmitea primul semnal sonor, la 1 noiembrie 1928, şi tot în noiembrie, în acelaşi an, avea loc primul concert al orchestrei care avea să devină mai târziu Orchestra Naţională Radio, sub bagheta legendarului dirijor Mihail Jora. De atunci, Radio România a devenit un reper de profesionalism jurnalistic şi un constant susţinător al muzicii clasice şi al culturii.

La aproape 90 de ani de la primul concert la radio, Orchestrele şi Corurile Radio vor marca această aniversare specială prin două concerte la Sala Radio. Primul este cel al Orchestrei de Cameră Radio, chiar pe 1 noiembrie, de la ora 19:00, un eveniment care propune o sărbătoare Mozart, cu trei lucrări celebre: Simfonia nr. 21 în la major, Concertul nr. 7 în re major pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 40 în sol minor. Protagonista serii va fi violonista Cristina Anghelescu, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Cel de al doilea concert aflat pe agenda aniversării radioului, devenit deja tradiţie în stagiunea de la Sala Radio, va fi susţinut de Orchestra Naţională Radio vineri, 3 noiembrie, de la ora 19:00, şi îl va avea la pupitrul dirijoral pe Cristian Oroşanu, iar ca solist invitat pe violoncelistul Alexander Buzlov.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.


Etichete ConcertZiua RadiouluiOrchestra de Cameră Radio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live