Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

17 Iunie 2014
Vizualizari: 1535
Comentează add

Luni, 23 iunie, ora 19:00, va avea loc ultimul concert pe care Big Band-ul Radio îl susţine în această stagiune la Sala Radio.

Concert de etno-jazz la finalul stagiunii Big Band-ului Radio

radio-romania

Trombonistul Liviu Mărculescu.

La finalul unei stagiuni în cadrul căreia Big Band-ul Radio şi-a întâmpinat lunar publicul cu un program variat (jazz, blues, pop etc.) şi cu invitaţi importanţi ca Paula Seling, Analia Selis, Luiza Zan, Hanno Hofer, Mike Godoroja, Berti Barbera ş.a., ansamblul vă invită la o seară specială în care repertoriul ales propune o inedită combinaţie între jazz şi elemente etno. Evenimentul se desfăşoară sub bagheta dirijorului Ionel Tudor.

Invitaţi speciali sunt membrii cvartetului Balkanamera, care reprezintă o prezenţă specială pe scena românească: o îmbinare între muzica balcanică (cu inflexiuni orientale şi elemente specifice folclorului est-european) şi jazz-ul american alături de ritmuri latino-americane (samba, rumba, salsa etc.).

Corneliu Stroe, Liviu Mărculescu, Eugen Amarandei şi Elena Gatcin sunt cei patru muzicieni care compun Balkanamera, profesionişti ai jazz-ului din România, cu activitate concertistică foarte bogată pe scenele din ţară şi străinătate. Cvartetul a fost apreciat la festivaluri de jazz din Austria, Spania, Portugalia şi Franţa.

Corneliu Stroe, ritmicianul formaţiei, este şi iniţiatorul acesteia. Timp de mai multe decenii a cântat cu muzicieni de marcă din România, ca Harry Tavitian, Johnny Răducanu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mike Godoroja. A fost director al postului Radio Contact, promotor de jazz şi profesor, s-a implicat în organizarea de festivaluri şi concerte, punând şi bazele Clubului de Jazz din Constanţa.

Liviu Mărculescu, trombonist, îşi marchează contribuţia în cadrul formulei, cu aranjamente orchestrale şi compoziţii proprii, dând nota specifică trupei. A colaborat  cu pianista şi vocalista Anca Parghel, constituind, timp de patru ani, un redutabil duo (pian-voce, trombon), participând la Festivalul Internaţional de Jazz din Leipzig, 1988. Au urmat festivaluri în ţară, pe toate scenele de gen, festivaluri în străinătate - Montauban (Franţa), Varna, Topos JazzClub (Germania), Chişinău, imprimări radio, apariţii la TV etc. A făcut parte mulţi ani din Big Band-ul Radio, unde, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor, a imprimat ca solist pe discul Jazz pe româneşte. Liviu Mărculescu este creatorul grupurilor de Jazz: Trio Contemporan + Unu, cu care a participat la Festivalul Internaţional de Jazz Bucureşti, 2005, la Festivalul Internaţional de Jazz Richard Oschanitzky, dar şi al grupului Black Sea Orchestra, colaborând cu realizatorul Florian Lungu.

Eugen Amarandei, saxofonist şi contrabasist, a urcat pe scenele de jazz în cadrul trupei Transfer din Iaşi, participând la Festivalul de Jazz Sibiu, 1978, ca saxofonist. De atunci, a cântat la toate festivalurile de jazz din ţară, alături de alte trupe precum: Formaţia Studio din Iaşi, Moldavian Jazz Band. A participat la turnee în Franţa (Montauban) şi Germania. Cu valenţe de poli-instrumentist, colaborează în proiecte de jazz şi blues ca saxofonist şi contrabasist cu Vali SirBlues Răcilă, Raul Kusak, Ion Baciu Jr., Titel Popovici, Călin Costache, Adrian Naidin.

Elena Gatcin, pianistă şi interpretă vocală cu studii de pian clasic şi jazz, absolventă a Conservatorului din Chişinău, este mezina trupei. Vocea de altistă, cu un timbru deosebit, îi permite abordarea unui repertoriu divers din punct de vedere stilistic. Artista interpretează de la standard jazz, latino jazz, până la muzica pop actuală, cântând în engleză, portugheză, rusă. Aceste valenţe, cât şi talentul componistic, i-au adus premiul Teo Peter la Festivalul Mamaia 2010.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. 


Etichete Big Band-ul RadioPaula SelingAnalia SelisLuiza ZanHanno HoferMike GodorojaBerti Barberaetno-jazz,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live