Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Pompilius Onofrei

15 Decembrie 2018
Vizualizari: 1364
Comentează add

În Sala Mare a Ateneului Român din Bucureşti va avea loc astăzi, de la ora 19:00, concertul aniversar al Filarmonicii "George Enescu", care sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare

Concert aniversar al Filarmonicii "George Enescu" la Ateneul Român Concert aniversar al Filarmonicii "George Enescu" la Ateneul Român - Conține audio

pompilius-onofrei

Foto: Arhivă.

AUDIO: Interviu realizat in exclusivitate cu dl. Andrei Dimitriu (directorul General al Filarmonicii George Enescu) - despre Concertul Aniversar de 150 de ani al Filarmonicii bucurestene, care va avea loc in aceasta seara, 15 decembrie 2018, de la ora 19:00, pe scena Ateneului Roman din Capitala.

În Sala Mare a Ateneului Român din Bucureşti va avea loc astăzi, de la ora 19:00, concertul aniversar al Filarmonicii "George Enescu", care sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare.

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va fi dirijată de Horia Andreescu. Laurenţiu Văduva a studiat programul.


Reporter: Solista georgiană Khatia Buniatishvili va interpreta Concertul numărul doi pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov. Concertul va debuta însă cu poemul simfonic Destinal, de Dan Dediu, în primă audiţie, iar la final va fi interpretată Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven.

Fondată în aprilie 1868, Societatea Filarmonică Română de atunci avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente.

Primul concert a avut loc la 15 decembrie 1868, iar după moartea lui George Enescu, în 1955, filarmonica i-a preluat numele.

La 15 ianuarie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a conferit primei şi celei mai vechi instituţii muzicale a ţării Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer.

Radio România Cultural şi Radio România Muzical sunt parteneri media ai acestui eveniment.


Etichete filarmonica george enescuandrei dimitriuConcert aniversar al Filarmonicii "George Enescu" la Ateneul Român

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live