Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

5 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1307
Comentează add

Potrivit calendarului de concedieri colective, 694 de angajaţi de la exploatările neviabile sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă.

Concedieri la exploatările miniere din Valea Jiului

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

La explotările miniere din Valea Jiului ar trebui să se facă şi anul acesta disponibilizări.

Potrivit calendarului de concedieri colective, 694 de angajaţi de la exploatările neviabile sunt în pericol să-şi piardă locurile de muncă.

Cei care conduc acest domeniu spun că cifra este mult prea mare, iar siguranţa minerilor în subteran ar putea fi pusă în pericol.  

Directorul Societăţii Naţionale pentru Închideri Mine, Aurel Anghel, a cerut încă de la jumătatea anului trecut reducerea acestei cifre, dar e nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru modificarea planului de concedieri colective.

În cazul unui aviz negativ, activitatea din subteran va fi grav afectată, iar bugetul societăţii ar avea de suferit, mai ales că şi anul trecut au fost disponibilizaţi aproape 300 de mineri.

Nici la Complexul Energetic Hunedoara lucrurile nu stau mai bine, pentru că cel mai mare agent economic din judeţ este ameninţat de insolvenţă.

În prezent, complexul nu poate asigura nici măcar aprovizionarea cu materialele de strictă necesitate din subteran, iar minerii, care spun că s-a ajuns în această situaţie din cauza administraţiei, au cerut constant demiterea directorului general Aurel Niculescu. 


Etichete concedierimineriValea Jiuluiexploatări neviabile

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live