Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

27 Martie 2019
Vizualizari: 661
Comentează add

Sindicaliştii susțin că aceste disponibilizări vor afecta grav funcționarea instalațiilor din uzina de sodă și implicit securitatea și sănătatea în muncă a angajaților rămași.

Concedieri la compania poloneză Ciech Soda România

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: ciechgroup.com/ro

Autorităţile de muncă din Vâlcea le cer reprezentanţilor companiei poloneze Ciech Soda România să prezinte un plan înainte de concedierile anunţate pentru luna mai.

Inspectoratul Teritorial de Muncă vrea să se asigure astfel că angajaţii rămaşi în urma disponibilizărilor nu vor avea de suferit şi că societatea nu va fi afectată.

După 15 mai, aproximativ 100 de persoane ar urma să fie concediate.

Motivul concedierilor: creșterea prețului perceput de CET Govora pentru aburul industrial dar și scăderea cu 20% a cantității agentului termic livrat către fostele uzine sodice Govora. Concedierile ar trebui să înceapă în luna mai și vizează 95 de persoane.

Sindicaliştii susțin că aceste disponibilizări vor afecta grav funcționarea instalațiilor din uzina de sodă și implicit securitatea și sănătatea în muncă a angajaților rămași.

În consecință, conducerea ITM Vâlcea a solicitat reprezentanților companiei poloneze prezentarea unui plan prin intermediul căruia să evidențieze că cei rămași după disponibilizări nu vor avea de suferit.


Etichete Concediericompania poloneză Ciech SodaRomâniaitmcet govorasindicalistisoda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live