Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Ianuarie 2016
Vizualizari: 821
Comentează add

Aproape 150 de mineri vor fi disponibilizaţi, în acest an, din cele trei mine din Valea Jiului, aflate în proces de închidere.

Concedieri în trei mine din Valea Jiului

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea

Aproape 150 de mineri vor fi disponibilizaţi, în acest an, din cele trei mine din Valea Jiului, aflate în proces de închidere.

Aceste disponibilizări vin în urma acordurilor încheiate cu Comisia Europeană.

Anul acesta, Societatea Naţională pentru Închideri Mine Valea Jiului va concedia mai puţini angajaţi, comparativ cu anul trecut, când aproape 500 de mineri au fost trimişi acasă.

"Sunt prevăzute 145 de persoane care se disponibilizează pe anul acesta, în care producţia este de 280.000 de tone, producţie destul de consistentă şi care trebuia susţinută din punct de vedere al numărului de personal şi al securizării locurilor de muncă. Am reuşit acest lucru", a spus directorul societăţii, Aurel Anghel.

Numărul minerilor disponibilizaţi ar putea fi mult mai mare dacă programul de redresare al Complexului Energetic Hunedoara, pe care îl va întocmi administratorul judiciar numit după declararea insolvenţei, va cuoprinde şi concedieri colective.

Preşedintele Sindicatului Muntele, Petru Nica, nu e de acord cu reducerea numărului de angajaţi.

"Poţi să-l reduci doar în condiţiile în care aduci tehnologie nouă. Nu putem să dăm oameni afară numai pentru a reduce cheltuielile salariale şi a pune în pericol, până la urmă, activitatea societăţii", a afirmat Petru Nica.

Societatea Naţională pentru Închideri Mine are, în prezent, 1.130 de angajaţi, majoritatea îndeplinind condiţiile de pensionare, specifice în acest domeniu. 


Etichete Valea Jiuluiminericondecierimine în proces de închidereSocietatea Naţională pentru Închideri Mine Valea JiuluiAurel Anghelpreşedintele Sindicatului MuntelePetru Nica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live