Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2021
Vizualizari: 243
Comentează add

Aproape 1.500 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au optat pentru concedierea colectivă.

Concedieri colective la Complexul Energetic Hunedoara

radiojurnal

 Foto Ilie Pintea

Aproape 1.500 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au optat pentru concedierea colectivă, ei urmând să primească o compensaţie individuală de 10.000 de euro.

În plus, va exista o perioadă de asistenţă socială plătită de stat de patru ani pentru mineri şi de doi ani pentru energeticieni.

Administratul special al complexului, Cristian Roşu, a declarat: În momentul de faţă avem 1.488 de cereri depuse, 883 de oameni de pe partea minieră şi 605 cereri de pe partea Termocentralei Mintia. Terminăm programul de restructurare, trecem la etapa a doua, înfiinţarea noii societăţi şi reorganizarea, astfel încât să acoperim posturile rămase libere în urma disponibilizărilor şi vom folosi oamenii în aşa fel încât să ne putem desfăşura activitatea în perioada următoare.

În prezent, Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvenţă, iar Termocentrala Mintia este oprită de la jumătatea lunii martie, din lipsă de cărbune.

Producţia celor patru mine din Valea Jiului este foarte sczută, iar din această cauză, în ultimele săptămâni când energia pe bază de cărbune s-a tranzacţionat la preţuri record, complexul nu a vândut niciun megawatt.


Etichete (ii)compensatiiconcedierihunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live