Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

12 Decembrie 2017
Vizualizari: 695
Comentează add

Aproape 500 de mineri din Valea Jiului intră în şomaj din această săptămână, după concedierile colective de la Complexul Energetic Hunedoara.

Concedieri colective de la Complexul Energetic Hunedoara

ilie-pintea

Mineri. Foto: Ilie Pintea.

Aproape 500 de mineri din Valea Jiului intră în şomaj din această săptămână, după concedierile colective de la Complexul Energetic Hunedoara.

Cei 496 de mineri concediaţi colectiv au încheiat vineri preavizul, iar din această săptămână sunt şomeri, urmând să beneficieze de plăţile compensatorii într-o singură tranşă, fie până la sfârşitul lunii decembrie, fie în ianuarie.

În plus, ei vor beneficia de un venit lunar de completare pe lângă indemnizaţia de şomaj, iar cei mai mulţi vor îndeplini condiţiile de pensionare în următorii doi ani.

Potrivit sindicaliştilor, Complexul Energetic Hunedoara va continua concedierile colective şi anul viitor când  două mine îşi vor înceta activitatea de producţie, însă există şi un program de restructurare trimis guvernului care ar putea reduce numărul concedierilor.

Paradoxal este faptul că deşi face disponibilizări masive, Complexul Energetic Hunedoara are în program şi angajări anul viitor, pentru a completa lipsa de personal în activitatea de extracţie a cărbunelui.


Etichete Concedieri colective de la Complexul Energetic Hunedoaraminerisindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live