Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Iulie 2020
Vizualizari: 191
Comentează add

Platforma civică Aresel va organiza joi, 9 iulie o întâlnire între reprezentanți ai comunității de romi din comuna Coltău, județul Maramureș, și reprezenti ai autorităților.

"Comunitățile de romi în contextul crizei actuale"

sergiu-stet

  Arhivă Foto: Agerpres.

Platforma civică Aresel va organiza joi, 9 iulie 2020, începând cu ora 12, o întâlnire între reprezentanți ai comunității de romi din comuna Coltău, județul Maramureș, și reprezentanți ai autorităților locale și județene, eveniment ce va avea loc în Curtea Școlii Gimnaziale "Petofi Sandor" din comuna Coltău.
 
Radio Sighet transmite că această întâlnire vine ca urmare a unei analize privind situația comunității de romi din Coltău, desfășurată în perioada stării de urgență, analiză în urma căreia au rezultat o serie de probleme.
 
Reprezentanții platformei civice fac referire la nereguli precum numărul de amenzi primite abuziv în perioada stării de urgență, un număr de 40 familii care nu au acces la apă curentă și electricitate,  șase străzi ce au fost lăsate neasfaltate în comunitatea de romi, dar și la faptul că elevii romi nu au acces la tehnologie pentru a putea participa la școala online obligatorie.
 
Scopul seriei de evenimente "Comunitățile de romi în contextul crizei actuale" este de a crea un dialog eficient între instituțiile locale și o comunitate mobilizată care își cere drepturile. 
 

Etichete AreselColtăuromițiganitableteonline

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live