Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Aprilie 2020
Vizualizari: 404
Comentează add

Comunicat al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune le cere guvernelor din Europa să nu profite de măsurile de urgenţă luate în criza coronavirusului pentru a restrânge libertatea de exprimare, libertatea mass-media şi fluxul liber de ştiri şi informaţii.

În această perioadă fără precedent, este şi mai important să fie protejate independenţa şi sustenabilitatea serviciilor puiblice de media, în condiţiile în care cetăţenii apelează la acestea pentru informaţii fiabile şi de încredere, se arată într-un comunicat al organziaţiei.

Totodată, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune le cere autorităţilor naţionale să le asigure serviciilor publice de media mijloacele adecvate pentru a reacţiona la criză în timp util şi profesional, să le permită să funcţioneze respectând valorile de bază ale independenţei, universalităţii, diversităţii, responsabilităţii, inovării şi excelenţei.

Jurnaliştii trebuie să-şi poată face munca fără presiune şi intimidare şi trebuie să fie echipaţi cu mijloacele de protecţie corespunzătoare în timp ce relatează despre pandemie şi consecinţele acesteia, se mai arată în comunicatul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

(RS)


Etichete ComunicatUniunea Europeană de Radio şi Televiziuneinformatiilibertateue(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live