Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

25 Februarie 2021
Vizualizari: 140
Comentează add

Comuna Slimnic din județul Sibiu a primit, pentru acest an, titlul de "Sat European de Tineret".

Comuna Slimnic din județul Sibiu, „Sat European de Tineret” în 2021

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă/ Ioan Suciu, RRA

Comuna Slimnic din județul Sibiu a primit, pentru acest an, titlul de "Sat European de Tineret". Această titulatură este acordată localităților rurale care își propun ca, prin acest program, să facă o schimbare în comunitatea lor, cu și pentru tineri.

Programul vine cu o viziune nouă și este atent construit pe baza nevoilor și problemelor tinerilor din mediul rural, fiind adaptat realităților și provocărilor cu care aceștia se confruntă. Prin implementarea programului European Youth Village/Satul European de Tineret se urmărește dezvoltarea comunităților rurale în patru domenii cheie: Educație, Cultură, Voluntariat și Dialog Structurat”, se arată într-un comunicat de presă.

Programul “Slimnic - Sat European de Tineret 2021” va fi coordonat de Mihai Panțiru, un tânăr IT-ist foarte implicat în rândul tinerilor din comuna Slimnic, care a derulat multiple proiecte pentru copii și comunitate, unul dintre cele mai cunoscute fiind „Cavalerii Digitali. Pentru titlul de ”Sat European de Tineret” în 2021 au intrat în competiția finală 8 comune din România, din care au fost alese trei:  Cleja  din județul Bacău Grivița  din județul Galați și Slimnic din județul Sibiu. De asemenea, comuna Aroneanu din județul Iași, una dintre cele care au deținut statutul de Sat European de Tineret anul trecut, și-a prelungit  mandatul și în 2021.


Etichete (ii)sat european

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live