Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

1 Aprilie 2021
Vizualizari: 222
Comentează add

Potrivit directorului medical, dr. Diana Manolescu, CT-ul s-a defectat deoarece a fost folosit la capacitate maximă în timpul pandemiei.

Computerul tomograf de la spitalul „V. Babeș” din Timișoara s-a defectat

alina-bujanca

Computerul tomograf de la spitalul „V. Babeș” din Timișoara. Foto: Alina Bujancă

Bolnavii cu Covid 19 care ajung la Spitalul de Boli Infectioase ”V. Babes” din Timișoara nu mai pot beneficia de investigații imagistice la Computer Tomograf deoarece aparatul s-a defectat.

Pe baza rezultatelor scanării erau evaluate leziunile pulmonare produse de infectia cu Sars Cov 2 pentru clasificarea severității bolii.

Potrivit directorului medical, dr. Diana Manolescu, CT-ul s-a defectat deoarece a fost folosit la capacitate maximă în timpul pandemiei.

Numai în ultimele 6 luni au fost efectuate aproape 10.000 de investigații, de peste 1.000 de ori mai multe decât în perioada similară din 2019.

Până la înlocuirea tubului de raze defect, care poate dura chiar si o săptămână, pacienții care vin la triaj vor fi îndrumati către spitalele Județean și Municipal, ceea ce va duce la aglomerarea serviciilor de urgență.

Conducerea  de la ”Victor Babeș” a transmis o solicitare către autoritățile locale și centrale în vederea achizitionării unui al doilea Computer Tomograf, așa cum au și celelalte două spitale mari din oraș, având în vedere situația pandemică actuală care pune presiune mare asupra acestei unități medicale, aflată în prima linie a luptei împotriva Covid 19.

Computerul Tomograf  defect a fost achizitionat în 2018.


Etichete (ii)ctdefecttimisoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live