Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Martie 2019
Vizualizari: 259
Comentează add

Proiectul, aflat în lucru, este doar o rezolvare pe termen scurt a problemei, pentru că sectorul se confruntă cu probleme cronice.

Complexul Energetic Hunedoara se va reorganiza într-o nouă societate

ilie-pintea

Complexul Energetic Hunedoara se va reorganiza într-o nouă societate, după ce îşi va vinde o parte din activele neaviabile.

Proiectul, aflat în lucru, este doar o rezolvare pe termen scurt a problemei, pentru că sectorul se confruntă cu probleme cronice.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, aflat în lucru,Complexul Energetic Hunedoara ar urma să se reorganizeze într-o nouă structură. Măsura aceasta e una organizatorică, ce va permite ștergerea datoriilor uriașe pe care le are în prezent unitatea.


Darius Câmpean, președintele Sindicatului 'Muntele': Această darea în plată presupune extragerea activelor viabile din cadrul societății noastre energetice și reorganizarea lor în așa fel încât să apară noi entități economice pe piața de energie.


Reporter: Reorganizarea va permite Complexului Energetic Hunedoara să evite și rambursarea unor ajutoare de stat în valoare de 60 de milioane de euro, despre care Comisia Europeană a constatat că au fost acordate fără respectarea regulamentelor în domeniu.

În plus, scapă de datoriile care ajung la aproape 825 de milioane de lei, dar și de pierderea raportată de peste 3,6 miliarde de lei, în timp ce către bugetul consolidat al statului compania are de dat peste 1,8 miliarde de de lei.


Etichete Complexul Energetic Hunedoarareorganizasocietatesindicatul muntele

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live