Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Mai 2020
Vizualizari: 202
Comentează add

Complexul Energetic Hunedoara revine progresiv la programul de lucru normal

ilie-pintea

     Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Complexul Energetic Hunedoara revine progresiv la programul de lucru normal, după ce, în perioada stării de urgență, acesta a fost adaptat pentru a se respecta ordonanțele militare. Angajații vor primi astăzi și salariile venite cu întârziere în condițiile în care zeci de persoane au protestat ieri nemulțumite de această situație.
 
Reporter: Ilie Pintea - După ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență, Complexul Energetic Hunedoara a revenit la programul de lucru anterior ordonanțelor militare, adică se lucrează din nou în patru schimburi, nu în trei. În plus, s-a renunțat la carantinarea celor 30 de energeticieni de la Termocentrala Mintia pentru care societatea a plătit cazare și servicii de masă și programul tuturor unităților din subordinea complexului a revenit la normal.
 
Potrivit administrației, vor exista în continuare măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus și în vestiarele muncitorilor se va face dezinfecția după fiecare schimb.
 
Reducerea programului de lucru prin renunțarea la unul dintre schimburi, dar și lipsa finanțării pentru investiții în tehnologie, au adus cele patru unități miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara în situația de a raporta un minim istoric în ceea ce privește producția zilnică de huilă, tot cărbunele extras din Valea Jiului într-o zi fiind insuficient pentru funcționarea timp de 24 de ore a Termocentralei Mintia.
 
Producția scăzută și prețul mic al energiei au adus societatea în situația de a plăti cu întârziere salariile, cei peste 4.000 de angajați cu urmând să primească abia astăzi salariile care trebuiau achitate cu patru zile în urmă.
 
(PH)
 

Etichete Complexul Energetic Hunedoaraprogram de lucru normal(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live