Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Decembrie 2021
Vizualizari: 364
Comentează add

Unitatea va putea accesa un ajutor de stat care îi va permite continuarea activităţii pentru următorii zece ani.

Complexul Energetic Hunedoara-aproape de formarea unei societăţi comerciale

radiojurnal

   Foto: Ilie Pintea

Complexul Energetic Hunedoara este foarte aproape de formarea unei noi societăţi comerciale. Unitatea va putea accesa un ajutor de stat care îi va permite continuarea activităţii pentru următorii zece ani. În paralel, toate cele patru exploatări miniere care au mai rămas în Valea Jiului vor intra într-un program de închidere. Reporterul RRA, Ilie Pintea, are precizări pe acest subiect.


Ilie Pintea: Ordonanţa de Urgenţă prin care Complexul Energetic Hunedoara se divizează şi va forma o nouă societate comercială urmează să intre în şedinţa de guvern, iar draftul documentului are deja acordul Comisiei Europene. Pe lângă faptul că porneşte de la zero, fără datoriile uriaşe care au dus la intrarea în insolvenţă, cu mai bine de doi ani în urmă, noua entitate va beneficia constant de ajutor de stat.


Cristian Roşu, administratorul special: Vom primi un ajutor de stat până în anul 2032, în fiecare lună, astfel că ne va fi mult mai uşor să funcţionăm începând de anul viitor. După ce apare această ordonanţă de urgenţă mai avem un singur pas de făcut: formarea noului complex energetic care se va numi probabil Complexul Eergetic Valea Jiului şi din momentul acela lucrurile sunt clare şi stabile. Până în anul 2032 avem o predictibilitate şi cam ştim ce se va întâmpla până atunci.


Ilie Pintea: După concedierile colective din acest an, care au trimis în şomaj 1.500 de oameni, Complexul Energetic Hunedoara mai are puţin peste 2.000 de angajaţi care lucrează la cele patru exploatări miniere şi la Termocentrala Paroşeni. Termocentrala de la Mintia a fost închisă în august, când toţi angajaţii au fost disponibilizaţi, şi urmează să fie vândută, existând deja nu mai puţin de opt investitori interesaţi.


Etichete Complexul Energetic Hunedoarasocietate comercialăajutor de statexploatări miniereValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live