Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Mai 2021
Vizualizari: 217
Comentează add

Plățile compensatorii sunt cele mai mari din cei peste 20 de ani în care au loc disponibilizări.

Complexul Energetic Hunedeoara a deschis listele de disponibilizări

ilie-pintea

  Foto Ilie Pintea

Complexul Energetic Hunedeoara a deschis listele de disponibilizări, angajaţii care pleacă urmând să primească 10.000 de euro, dar şi venituri de completare timp de câţiva ani.
 
Complexul Energetic Hunedoara, care are circa 4 mii de angajaţi, este format din minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan, şi din termocentralele Mintia şi Paroşeni.
 
Pentru concedierile colective de la Complexul Energetic Hunedoara mai e voie de adoptarea unui act normativ în ședința de guvern următoare şi ca să câștige timp, administrația a deschis deja listele pentru cei care vor să intre în programul de concediere colectivă.
 
Peste 10% din angajați s-au înscris din prima zi, asta și pentru că plățile compensatorii sunt cele mai mari din cei peste 20 de ani în care au loc disponibilizări.
 
Cristian Roșu, administrator special la Complexul Energetic Hunedoara: În urma discuțiilor de la minister, am convenit ca aceste sume să fie în jurul la 10.000 de euro, echivalentul în lei. În contractul colectiv de muncă am trecut 49.998 de lei. Sumele sunt plătite de la bugetul de stat, astfel că ele sunt depozitate cu 10%. De vineri am început și se pot depune cererile până joi. În prima zi am avut 560 de solicitări. Doar din momentul în care Ordonanța de Urgență va fi publicată în Monitor și din a doua zi sau a treia zi va începe preavizul. Estimez undeva după data de 24 mai să putem începe preavizul.
 
Pe lângă banii primiți la concediere, angajații din minerit mai primesc un venit lunar de completare, pe lângă ajutorul de șomaj acordat timp de patru ani celor din sectorul minier și timp de doi ani energeticienilor.
 
Complexul Energetic Hunedoara are puțin peste 4.000 de angajați, care lucrează la cele patru exploatări miniere și două termocentrale.
 
(PH)

Etichete Complexul Energetic Hunedeoaradisponibilizari(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live