Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2021
Vizualizari: 182
Comentează add

Complexul Energetic Hunedoara funcţionează două zile pe săptămână.

Complexul Energetic Hunedoara funcţionează două zile pe săptămână

radiojurnal

  foto arhivă

Deși energia s-a tranzacționat cu prețuri-record în aceste zile, Complexul Energetic Hunedoara a ratat oportunitatea de a realiza venituri, pentru că nu are cărbune.

Cele patru mine abia produc suficient pentru ca termocentrala Paroșeni să funcționeze două zile pe săptămână, iar concedierile colective din ultimele zile fac imposibilă creșterea cantității de huila extrase.


Reporter: Ilie Pintea - Cauzele pentru care cele patru exploatări miniere care au mai rămas în Valea Jiului produc împreună doar câteva sute de tone de cărbune pe zi țin de lipsa investițiilor și a materialelor de strictă necesitate, dar și de lipsa de personal. Aproape 1.500 de angajați au fost disponibilizați cu câteva zile în urmă, iar asta acutizează problemele companiei, care ar fi putut să profite din plin de recordurile istorice înregistrate pe piața energiei. 


Cristian Roșu, administratorul special de la Complexul energetic Hunedoara: Preţul este unul foarte mare, aproape 600 de lei megawatt-ul și pentru noi ca societate ar însemna un venit foarte, foarte mare, încasări foarte mari, dar din păcate noi nu putem să fructificăm prețurile mari pe energie, pentru că nu funcționăm. Termocentrala Paroșeni funcționează două zile pe săptămână din lipsă de cărbune: luni, marți și miercuri adunăm cărbunele pe care îl ardem joi și vineri seara oprim termocentrala.


Reporter: Cele patru mine sunt cuprinsă într-un program de închidere care durează încă 11 ani, iar după această perioadă industria extractivă din Valea Jiului își va înceta complet activitatea. Până atunci, Complexul Energetic Hunedoara se pregătește de reorganizare, o nouă societate urmând să fie creată în această toamnă, însă fără termocentrala Mintia, aflată în atenția mai multor investitori.


Etichete termocentralehunedoara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live