Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti (R) Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2019
Vizualizari: 200
Comentează add

Numărul persoanelor care vor beneficia de compensațiile financiare pentru condițiile improprii din închisori nu este deocamdată cunoscut însă este estimat la câteva mii.

Compensaţii băneşti pentru condiţii improprii la închisoare

radiojurnal

 Foto: pixabay.com.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi, la bilanţul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, că a fost elaborat un proiect de lege care prevede compensaţii financiare pentru foştii deţinuţi care şi-au executat pedepsele în condiţii improprii în penitenciare.

El a precizat că nu a fost stabilită suma ce va fi acordată şi că, de despăgubiri, vor beneficia doar cei care au depus plângeri la CEDO, în termenul legal de şase luni.

Ministrul justiției a precizat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii CEDO, se va stabili dacă plata compensaţiilor se va face eşaolaont sau sub formă de despăgubire.

"Proiectul de lege este aproape finalizat. Probabil în decurs de o săptămână voi merge la Grefa CEDO pentru a vedea categoriile celor îndreptăţiţi la astfel de despăgubiri şi suma aceea rezonabilă pe care statul român se poate angaja să o plătească, chiar dacă se va apela ca şi în alte împrejurări la o despăgăgubire sau la o plată eşalonată", a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Numărul persoanelor care vor beneficia de compensațiile financiare pentru condițiile improprii din închisori nu este deocamdată cunoscut însă directorul ANP, comisarul șef Marian Dobrică, estimează că numărul acestora va fi de câteva mii.

"Așteptăm niște comunicări din partea agentului guvernamental și, în măsura în care aceste comunicări vor veni către noi și vom avea niște cifre oficiale, vom putea să realizăm un eventual impact al acestui mecanism de compensare financiară. Cu siguranță va fi vorba de ordinul miilor de deținuți, care au formulat cereri", consideră directorul ANP, Marian Dobrică.

Statul român a achitat numai anul trecut peste 3,2 milioane de euro, ca urmare a sentințelor CEDO privind condițiile inadecvate de detenție.


Etichete Tudorel ToaderAdministraţia Naţională a Penitenciarelor,Marian Dobrică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live