Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 118
Comentează add

Ordonanţa de urgenţă elaborată de Ministerul Energiei prevede o compensare a facturilor la energie electrică și la gazele naturale.

Compensarea facturilor la gaze si la energie electrică, discutată la guvern

andrei-serban

    Foto arhivă

Compensarea facturilor la energia electrică și gazele naturale, în contextul creșterii prețului la energie, a fost discutată astăzi, la Guvern.
 
Ordonanţa de urgenţă elaborată de Ministerul Energiei prevede o compensare a facturilor la energie electrică și la gazele naturale, adică statul va plăti o parte din valoarea facturilor pentru persoanele fizice, dar și pentru întreprinderile mici și mijlocii, care și ele sunt afectate de creșterea acestor facturi.
 
O altă ordonanță de urgență a fost propusă de Ministerul Muncii, care prevede că angajații din centrele sociale vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ sau dovada trecerii prin boală pentru a putea să își continue activitatea.
 
Centrele sociale îngrijesc persoanele cu dizabilități, copiii și bătrânii. Aceste două acte normative au fost analizate în primă lectură astăzi şi urmează să fe adoptate în şedinţele viitoare.
 
De asemenena, Guvernul a mai analizat şi posibilitatea plafonăriipreţului la gazele naturale, subiect care va urma să fie discutat cu Consiliul Concurenței, dar și cu Comisia Europeană.
 

Etichete compensare facturienergie electricagazepreturiguvern(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live