Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

1 Iulie 2013
Vizualizari: 1531
Comentează add

Premierul Victor Ponta a discutat cu conducerea companiei Nuclearelectrica din China despre un pachet de investiţii în domeniul energiei în România.

Companie din China, "interesată de centrala de la Cernavodă"

angela-matei

Foto Centrala de la Cernavodă

Compania Nuclearelectrica din China este interesată de proiectul reactoarelor III şi IV de la Cernavodă, cu condiţia ca statul român să cedeze pachetul majoritar.

Premierul Victor Ponta a discutat luni cu conducerea acestei companii despre un pachet de investiţii în domeniul energiei, care ar urma să depăşească 6 miliarde de euro.

Pe lângă reactoarele III şi IV, pachetul de investiţii ar urma să cuprindă şi Hidrocentrala de la Tarniţa, precum şi cablul de transport de energie către Turcia.

Şeful guvernului a anunţat că reprezentanţii Nuclearelectrica din China vor veni în această lună la Cernavodă, iar după aceea vor anunţa dacă se implică în acest proiect.

Vizita în China a premierului Victor Ponta are o componentã economicã extrem de importantã, scopul principal fiind acela de impulsionare a legãturilor comerciale.

Premierul Victor Ponta vrea sã-i convingã pe chinezi sã investeascã în România și sã accesãm o capacitate de finanțare pe care doar China o poate oferi în acest moment.

Etichete ChinacentralăenergieNuclearelectricaCernavodăVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live