Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

21 Martie 2016
Vizualizari: 1143
Comentează add

Ministerul Transporturilor a publicat concluziile raportului corpului de control.

Compania TAROM "a plătit despăgubiri de un milion de dolari în 2015"

alex-lancuzov

Foto: Arhivă / facebook.com/BucAirports.

Compania TAROM a plătit anul trecut (pasagerilor) despăgubiri în valoare de un milion de dolari ca urmare a numeroselor întârzieri și curse anulate, anunță Ministerul Transporturilor care a publicat concluziile raportului corpului de control.

Deficiențele constatate în legătură cu angajarea personalului cu salarizarea acestuia și lipsa unei grile de salarizare unice au condus la grave dezechilibre salariale și demotivări ale personalului cu vechime și s-a ajuns la o relație tensionată între patronat și sindicate care de asemenea, s-a soldat cu anularea unor curse prevăzute în programul de zbor al companiei.

Din rațiuni economice secția de întreținere de linie Airbus/ATR a funcționat în anii 2014 și 2015 fără un stoc minim necesar, aprovizionarea cu piese și componente efectuându-se în regim de urgență ceea ce a condus la achitarea unor prețuri mult mai mari, arată corpul de control al ministrului Transporturilor.

Din rațiuni economice secția de întreținere de linie Airbus/ATR a funcționat în anii 2014 și 2015 fără un stoc minim necesar, aprovizionarea cu piese și componente efectuându-se în regim de urgență ceea ce a condus la achitarea unor prețuri mult mai mari, arată corpul de control al ministrului Transporturilor.

,,Nerespectarea prevederilor Codului Muncii și ale Regulamentului Intern în ceea ce privește întocmirea pontajelor și evidența prezenței personalului Direcției Tehnice: condicile de prezență nu reflectă situația reală a orelor lucrate (nu sunt semnate și nu se menționează nimic în cazul lipsei personalului, nu se menționează orele de venire și plecare); foile colective de prezență (pontajele) pentru personalul care lucrează în ture evidențiază orele suplimentare prin raportare la norma de timp aferentă programului normal de lucru de 8 ore, fapt ce conduce la acumularea unui număr mult mai mare de ore suplimentare. Acest aspect conduce la acordarea de ”recuperări” fără bază reală și în plus la crearea unei false probleme a lipsei de personal. - foile colective de prezență nu reflectă orele lucrate efectiv în conformitate cu condicile de prezență - sunt trecute ”prezent” persoane care în condică apar ”recuperare” și mai mult, sunt trecute ”prezent” la program de tură acumulând în acest fel noi ore suplimentare și ore de noapte, în condițiile în care persoanele respective stau acasă. “ se arată în respectivul raport.

La ora 21 00 este programată o nouă întâlnire a Consiliului de Administrație care ar urma să discute o posibilă revocare a mandatului directorului general Christian Heinzmann.


Etichete compania taromdespagubiri de 1 milion de dolaricurse anulatepasageriministerul transporturilorairbus/atrconcluzii corpul de controlChristian Heinzmann

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live