Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Noiembrie 2018
Vizualizari: 342
Comentează add

Compania feroviară naţională din Olanda a câştigat milioane de euro transportând familii de evrei, care urmau să ajungă în camerele de gazare.

Compania feroviară din Olanda va plăti despăgubiri evreilor deportaţi

sergiu-stet

   Memorialul Yad Vashem. Foto: Arhiva.

Compania feroviară naţională din Olanda, Nederlandse Spoorwege, va plăti despăgubiri individuale rudelor evreilor care au fost deportaţi către lagărele naziste în timpul celui de al Doilea Război Mondial.
 
BBC scrie că această decizie urmează discuţiilor cu un evreu, ai cărui părinţi au fost luaţi, cu trenul, din Amsterdam, şi duşi într-un lagăr de tranzit din nord-estul Olandei.
 
De acolo, au fost duşi la Auschwitz, în Polonia. La fel ca multe alte companii olandeze, cea feroviară a funcţionat sub ocupaţie nazistă.
 
Ea a câştigat milioane de euro transportând familii de evrei, care urmau să ajungă în camerele de gazare. Compania olandeză şi-a cerut scuze pentru rolul său şi l-a descris drept o pagină neagră în istoria companiei, care nu poate fi ignorată.
 

Etichete Nederlandse Spoorwege,AuschwitzEVREIoLANDAdepărtări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live