Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Octombrie 2021
Vizualizari: 272
Comentează add

Frances Haugen, fostă angajată a Facebook, a acuzat compania de faptul că acordă prioritate profitului în locul precauţiilor faţă de discursul instigator la ură şi dezinformare.

Compania Facebook este acuzată că nu combate suficient dezinformarea

sergiu-stet

       Foto: Arhivă.

O fostă angajată a Facebook a acuzat compania de faptul că acordă prioritate profitului în locul precauţiilor faţă de discursul instigator la ură şi dezinformare, transmite BBC.
 
Frances Haugen a declarat pentru CBS News: "Când trăim într-un mediu al informaţiei plin de conţinut cu caracter dezbinator şi de instigare la ură, încrederea noastră civică se erodează, încrederea noastră unii în ceilalţi se erodează, precum şi abilitatea noastră de a dori să avem grijă unii de alţii. Versiunea de astăzi a Facebook dezbină societăţile noastre şi cauzează violenţe interetnice în întreaga lume".
 
În interviul pentru CBS, Frances Haugen a dezvăluit că ea se află în spatele divulgării a mii de documente interne ale Facebook către publicaţia Wall Street Journal, care a realizat, în baza acestora, o investigaţie critică la adresa gigantului de media sociale. 
 

Etichete FacebookFrances Haugendezbinareinstigare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live