Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Mai 2018
Vizualizari: 485
Comentează add

În 2017, Departamentul american pentru Securitate Internă a cerut departamentelor guvernamentale să înceteze să mai utilizeze produsele companiei Kaspersky.

Compania Kaspersky îşi mută unele operaţiuni la Zurich

sergiu-stet

 

Firma de securitate cibernetică Karpersky, cu sediul în Rusia, a anunţat că îşi va muta o parte a operaţiunilor în Elveţia, în tentativa de a mări gradul de transparenţă a activităţii sale. Decizia survine pe fondul îngrijorărilor exprimate de mai multe guverne occidentale, legate de eventuale legături dintre această companie şi serviciile de informaţii ale Rusiei.

Corespondentul BBC aminteşte că, în 2017, Departamentul american pentru Securitate Internă a cerut departamentelor guvernamentale să înceteze să mai utilizeze produsele companiei Kaspersky, de teama compromiterii unor informaţii federale.

Un avertisment similar a fost emis în Marea Britanie, iar luni şi Olanda a procedat la fel. Compania susţine că acuzaţiile sunt neîntemeiate, însă se teme de scăderea cotei comerciale.

Prin urmare, Kaspersky a anunţat că îşi va asambla produsele de software la Zurich şi îşi va muta aici şi unele servicii de la Moscova, pentru a stoca date ale utilizatorilor din Europa, America de Nord, Australia şi, parţial, Asia.


Etichete securitate ciberneticăKasperskyMoscovaElveţiaavertismentconfidenţialitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live