Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Aprilie 2015
Vizualizari: 1037
Comentează add

Comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului a fost convocat azi pentru a discuta situaţia de la Cernobîl, unde un incendiu a izbucnit în apropierea fostei centrale nucleare.

Comitet de urgenţă la Mediu pentru discutarea situaţiei de la Cernobîl

radiojurnal

Centrala nucleară de la Cernobîl. Foto: Agerpres Arhivă.

Un Comitet ministerial pentru situaţii de urgenţă a fost convocat, la Ministerul Mediului de la București, pentru a discuta pe tema incendiului de vegetaţie declanşat ieri lângă Cernobîl şi măsurile ce se impun, au anunţat reprezentanţi ai instituţiei.

Potrivit unor surse ucrainene, incendiul, care a izbucnit ieri în Ucraina, în apropierea fostei centrale de la Cernobîl, este 'sub control'.

300 de persoane au fost mobilizate în lupta cu flăcările, sprijiniţi de zeci de autospeciale, trei avioane şi două elicoptere.

La faţa locului s-a deplasat şi premierul Arseni Iaţeniuk.

Chiar dacă incendiul nu a fost încă stins în totalitate, autorităţile ucrainene dau asigurări că nivelul de radiaţii se încadrează în limite normale.

Ucraina a marcat duminică 29 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl, în urma căruia a fost contaminată o bună parte a Europei, dar mai ales Ucraina, Rusia şi Belarus.


Etichete incendiuCernobalUcrainaMinisteul Mediuluisituatii de urgentaflacariavioaneArseni IateniukcontaminatBucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live