Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

10 Martie 2015
Vizualizari: 869
Comentează add

Noile limite se vor aplica atât plăţilor naţionale cât şi celor internaţionale şi ar urma să ducă la reducerea costurilor pentru utilizatori, potrivit unei directive a PE.

Comisioanele la plăţile prin carduri de debit ar urma să se reducă în UE

cerasela-radulescu-bruxelles

 Foto: Arhivă.

Comisioanele aplicate de bănci plăţilor prin card de debit ar urma să se reducă în UE, după ce eurodeputaţii au votat astăzi o directivă în acest sens.

Noile limite se vor aplica atât plăţilor naţionale cât şi celor internaţionale şi ar urma să ducă la reducerea costurilor pentru utilizatori.

În prezent, comisioanele la plăţile cu cardul pe care banca folosită de comerciant trebuie să le plătească emitentului cardului nu sunt transparente şi diferă între statele membre.

În unele cazuri există o legislaţie care le reglementează, în altele deciziile sunt luate de autorităţile naţionale competente.

Eurodeputaţii au votat astăzi o directivă care, între altele, stipulează că pentru tranzacţiile internaţionale cu carduri de debit limita admisă va fi de 0,2% din valoarea tranzacţiei, iar pentru cele naţionale, mai mici, statele membre pot stabili un comision maxim per tranzacţie de 5 eurocenţi.

Ca urmare, cumpărătorii vor vedea că sunt acceptate mai puţine carduri, dar limitele pentru comisioanele aplicate vor duce la costuri mai mici atât pentru cumpărător, cât şi pentru comercianţi.

După votul din Parlamentul European, legea va fi aprobată oficial de Consiliul de Miniştri ai UE, iar după 6 luni va intra în vigoare.


Etichete comisioaneplăți prin cardreducerelimitetranzacțiidirectivăParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live