Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

27 Februarie 2021
Vizualizari: 465
Comentează add

Cu 25 de voturi pentru și 16 împotrivă, Comisiile parlamentare de specialitate au votat astăzi proiectul de buget pentru acest an.

Comisiile de buget-finanţe, raport favorabil ptr. proiectul Legii bugetului

iulia-gherman

Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Cu 25 de voturi pentru și 16 împotrivă, Comisiile parlamentare de specialitate au votat astăzi proiectul de buget pentru acest an.

Au fost discuții aprinse anterior între putere și opoziție cu privire la sumele prevăzute pentru primăriile din țară. Social-democrații au acuzat că peste 90% din bani sunt distribuiți spre comunitățile conduse de reprezentanții coaliției guvernamentale.


Gabriel Zetea, deputat PSD: Vom ajunge ca în legea bugetului de stat să fie discutate toate proiectele administrațiilor locale. La un moment dat nici nu va mai trebuie să mai avem programe naționale de finanțare, pentru că le vom finanța la începutul anului prin legea bugetului  de stat, iar ăsta este un mare pericol. E o Cutie a Pandorei pe care ati deschis-o astăzi și care va fi extrem de greu de închis de niște oameni responsabili în viitor.


Realizator: În replică, deputatul PNL Florin Roman a amintit că această modalitate de finanțare a fost aplicată și în cazul bugetelor elaborate de PSD.


Florin Roman: Nu are rost să vă enervați, nici să credeți că vi se întâmplă altceva. Mai țineți minte când eram în opoziție și vă spuneam 'nu faceți lucruri de genul ăsta, pentru că probabil vor proceda și viitorii guvernanți la fel și nu o să vă convină'?


Realizator: Redactorul nostru Iulia Gherman transmite că, în urmă cu puțin timp, a fost adoptat de Comisiile de specialitate și bugetul asigurărilor sociale, despre care ministrul muncii, Raluca Turcan, a declarat că este cu 10% mai mare decât cel de anul trecut, peste 4 miliarde de lei fiind alocați pentru șomaj.


Etichete bugetraport(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live