Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Februarie 2021
Vizualizari: 239
Comentează add

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului continuă dezbaterile asupra proiectului bugetului de stat.

Comisiile de buget-finanțe continuă dezbaterile la proiectul de buget

florin-lepadatu

Foto: cdep.ro

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului continuă astăzi dezbaterile asupra proiectului bugetului de stat. Mâine ar urma să fie finalizat raportul comisiilor, pentru ca marțea viitoare parlamentarii să dea votul final.

Amalia Bojescu urmărește discuțiile pe tema bugetului și vine cu detalii în direct. Bună dimineața, Amalia! Te ascultăm.


Reporter: Bună dimineața! De la această oră senatorii şi deputaţii din comisiile de buget reiau discuţiile cu principalii ordonatori de credite.

Sunt așteptați între alții miniștrii economiei, administrației, agriculturii, educației, transporturilor, justiției și sănătății. Ieri, comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat sumele alocate mai multor ordonatori principali de credite în forma elaborată de guvern, fără să fie admis vreun amendament al opoziției.

Ministrul de finanțe, Alexandru Nazare, spunea la dezbaterile generale asupra proiectului de buget că acesta este unul robust, echilibrat și realist, care pune bazele relansării economice. În schimb, opoziția, prin vocea senatorului PSD Radu Oprea, atrăgea atenția că bugetul pe acest an este unul de austeritate, construit pe datorie.

Reprezentanții PSD și AUR vor încerca și astăzi să impună amendamente, însă puțin probabil ca acestea să fie acceptate. De cealaltă parte, parlamentarii de la PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor depune amendamente și vor susține bugetele propuse de guvern, potrivit unei înțelegeri în coaliția de guvernare.

Așadar, este o zi încărcată la Palatul Parlamentului, dezbaterile însă nu se vor încheia astăzi.

Şi mâine mai sunt programate discuții, când este așteptat și raportul comisiei. Votul în plenul reunit este programat marțea viitoare.


Etichete buget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live