Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Iunie 2020
Vizualizari: 389
Comentează add

O comisie parlamentară de anchetă va analiza modul de realizare a achiziţiilor şi de gestionare a stării de urgenţă.

Comisie parlamentară de anchetă

florin-lepadatu

  Foto: cdep.ro

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat miercuri înfiinţarea unei comisii de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă.

Ce vor să afle parlamentarii, ne spune Alina Stănuţă:"Potrivit hotărârii de înființare, Comisia are ca obiective, printre altele, analiza fundamentării și eficienței măsurilor de informare, verificare și monitorizare epidemiologică a cetățenilor români care s-au întors în România din zonele de risc de la declanșarea epidemiei de coronavirus, dar și verificarea modului în care s-au fundamentat și elaborat ordonanțele militare pe perioada stării de urgență.

Parlamentarii mai vor să verifice și achizițiile de materiale sanitare, medicamente și alte produse folosite pentru limitarea răspândirii virusului.

Alte obiective ale comisiei sunt analiza situației epidemiologice în principalele focare de infecție, determinarea cauzelor care au dus la apariția acestora, precum și analiza măsurilor care au fost luate pentru punerea lor sub control.

Ei vor să mai analizeze și măsurile privind înregistrarea și plata activităților de telemuncă, șomaj tehnic și a acțiunilor vizând menținerea locurilor de muncă, verificarea modului în care au fost alocate sume din bugetul de stat pentru asigurarea de materiale și substanțe necesare limitării efectelor răspândirii și respectiv tratării infectării cu COVID-19."


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live