Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! (Continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 508
Comentează add

Comisia specială pentru legile justiţiei reia dezbaterile

alina-stanuta

  foto arhivă

Comisia specială pentru legile justiţiei urmează să reia, la această oră, dezbaterile pe articole asupra celui de-al treilea proiect din pachetul noilor legi ale justiţiei.

Informaţii în direct ne oferă acum de la Parlament redactorul RRA, Alina Stănuţă. Bună ziua!


Reporter: Bună ziua! Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor este cea de-a treia lege și ultima din pachetul adoptat de guvern și înaintat parlamentului spre dezbatere.

Ieri, senatorii și deputații din Comisia specială au finalizat dezbaterile pe articole la legea privind organizarea judiciară, urmând ca documentul să primească votul final săptămâna viitoare, luni în comisie.

Primul document, legea de organizare a CSM, dezbătut și adoptat de Comisia specială, a fost deja votat de plenul Camerei Deputaților, ca prim for sesizat. Deși dezbaterile din Comisia specială sunt mai mult tehnice, există discuții în contradictoriu între opoziție și putere pe tema necesității avizului Comisiei de la Veneția.

Astfel, USR solicită amânarea votului până la momentul primirii acestui aviz și chiar a sesizat Comisia de la Veneția prin APCE, în timp ce reprezentanții puterii spun că a fost solicitat o dată avizul în trecut, iar procedura legislativă acum trebuie să continue, pentru că adoptarea rapidă a pachetului pe justiție reprezintă un obiectiv în cadrul MCV.


Etichete legile justitieiparlamentarimvcusrcsmvot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live