Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 668
Comentează add

Comisia parlamentară a mai aprobat şi propunerea ca serviciile din cadrul DNA să nu poată fi create fără avizul Secţiei pentru procurori a CSM

Comisia specială a votat înfiinţarea secţiei de investigare a magistraţilor

iulia-gherman

Comisia parlamentară specială privind legile justiţiei a stabilit, astăzi, că este necesară înfiinţarea unei secţii speciale de investigare a infracţiunilor care au legătură cu actul de justiţie săvârşit de procurori şi judecători.

Aceeaşi comisie a votat şi propunerea ca serviciile, birourile sau alte compartimente de activitate din cadrul DNA să nu poată fi create fără avizul Secţiei pentru procurori a CSM.

Reporterul RRA Iulia Gherman relatează că parlamentarii PNL şi USR din Comisia specială care vizează legile justiţiei au votat împotriva înfiinţării unei secţii de investigare a procurorilor şi judecătorilor.

Reprezentanţii opoziţiei au declarat că majoritatea magistraţilor s-au opus constituirii unei asemenea structuri în cadrul Parchetului General.

Ioan Stelian, deputat USR: "Nu există un fenomen infracţional care să justifice înfiinţarea nici a unei secţii, nici a unei direcţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de judecători şi procurori. Va fi o structură de intimidare şi de presiune asupra magistraţilor."

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a subliniat că PSD şi ALDE doresc să gonească DNA de cât mai multe atribuţii: "Faptul că citaţi cazuri în care credeţi, aţi auzit, vi se pare, aşa de departe, pare cumva că este o acţiune mult prea dură a unei instituţii care prin natura ei se confruntă cu un fenomen dur nu este un argument pentru a destabiliza o instituţie."

Parlamentarii PSD şi ALDE, susţinuţi de UDMR, spun însă că noua structură a fost înfiinţată pentru a creşte garanţiile de independenţă ale procurorilor.

Florin Iordache, preşedintele comisiei: "Noi, grupul PSD suntem de acord că se justifică înfiinţarea unei secţii în subordinea procurorului general care să investigheze clar infracţiunile din justiţie."

Comisia parlamentară a hotărât că procurorul şef al secţiei este numit de plenul CSM, pe baza unui interviu transmis în direct. În aceeaşi şedinţă, Comisia a decis că DNA nu va putea deschide servicii teritoriale fără avizul CSM.


Etichete Comisia specială a parlamentuluiCSMDNAsecţia de investigare a magistraţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live