Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2020
Vizualizari: 368
Comentează add

Comisia parlamentară de anchetă începe audierile în cazul muncitorilor români din Germania.

Comisia „Sparanghelul” își începe activitatea

radiojurnal

Foto Agerpres

Comisia parlamentară de anchetă care investighează eventualele nereguli şi fraude legate de trimiterea la cules de sparanghel în Germania a muncitorilor români, în timpul stării de urgenţă, urmează să înceapă în scurt timp audierile în acest caz.

Vor fi supuse întrebărilor toate instituţiile implicate, prefecţi, miniştri, dar şi o parte din românii care au plecat ca sezonieri.

La începutul lunii aprilie, mii de români au putut fi transportaţi, în timpul nopţii, din localităţile lor de origine, pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. Urmau să plece în Germania, la cules de sparanghel.

Se întâmpla în plină stare de urgenţă, iar unele din oraşele din care proveneau muncitorii sezoneri se aflau chiar în carantină, cu strictă supraveghere militară.

Săptămâna trecută, Parlamentul de la Bucureşti a aprobat constituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea unor posibile nereguli semnalate în spaţiul public, cu ocazia deplasării muncitorilor români în Germania.

Liberalii s-au opus instituirii acestei comisii, considerând că miniştrii muncii şi de externe au dat deja lămuririle necesare când au fost audiaţi în comisiile de specialitate.

Membrii comisiei de anchetă, constituită la inițiativa PSD, PRO România și ALDE, vor să discute online și cu lucrătorii sezonieri români, pentru a afla mai multe și despre firmele care au intermediat contractele.


Etichete (ii)comisiesparanghel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live