Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 761
Comentează add

Ș. Nicolae: Comisia de anchetă privind arhiva SIPA va informa Parlamentul European că eurodeputatul Monica Macovei refuză să se prezinte la audieri în Legislativul de la Bucureşti.

Comisia privind arhiva SIPA va informa PE în cazul Monicăi Macovei

angela-matei

 Şerban Nicolae Foto: Arhivă

Comisia de anchetă privind arhiva SIPA va informa Parlamentul European că eurodeputatul Monica Macovei refuză să se prezinte la audieri în Legislativul de la Bucureşti, după ce fostul ministru al justiţiei a anunţat, ieri, că nu îşi dă acordul de voinţă pentru a fi audiată, deoarece consideră că justiţia trebuie făcută de judecători şi de procurori şi nu de politicieni.

Şerban Nicolae, preşedintele comisiei SIPA: Este europarlamentar plătit din fonduri publice, inclusiv din banii românilor, şi care înţelege să ia totul ca pe o activitate privată, motiv pentru care vom transmite şi noi o informare către preşedintele Parlamentului European, către liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul european, doar să ştie că un europarlamentar român, fost ministru al justiţiei, de al cărei nume este legat direct toată această chestiune cu desfiinţarea DGPA, cu intrarea în arhivă în condiţii cel puţin discutabile, refuză să se prezinte în faţa unei comisii a Parlamentului României.

Monica Macovei a precizat, ieri, într-un comunicat de presă, că a decis desfiinţarea DGPA- SIPA, Serviciul de informaţii al Ministerului Justiţiei, atunci când era ministru al justiţiei, tocmai pentru că fusese folosit pentru şantajarea magistraţilor.

Ea crede că ar trebui audiaţi, în comisia parlamentară, cei care l-au înfiinţat.

La finalul lunii septembrie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA după ce, în presă, au apărut informaţii că dosare din aceasta ar fi fost copiate, sustrase sau chiar distruse.


Etichete Comisia de anchetă privind arhiva SIPAParlamentul EuropeanMonica Macovei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live