Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

4 Octombrie 2017
Vizualizari: 943
Comentează add

O nouă şedinţă a comisiei parlamentare de anchetă a fost programată pentru miercuri, săptămâna viitoare.

Comisia privind alegerile prezidenţiale din 2009 cere informaţii de la SGG

iulia-gherman

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009. Foto: Arhivă.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a discutat, astăzi, despre decizia de ieri a Curţii Constituţionale potrivit căreia şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, este obligată să răspundă solicitărilor legislativului de a da explicaţii legate de organizarea scrutinului prezidenţial de acum opt ani.

Comisia a stabilit să ceară informaţii suplimentare şi Secretariatului General al Guvernului privind anumite schimbări administrative făcute tot în 2009.

Preşedintele comisiei de anchetă, Oana Florea a precizat că posibile alte audieri pe tema alegerilor din 2009 vor fi stabilite după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public.

Membrii comisiei au hotărât să ceară astăzi noi probe de la Secretariatul General al Guvernului.

Oana Florea: "Tocmai pentru a lămuri cadrul constituţional în care ne desfăşurăm activitatea, este mult mai util să aşteptăm aceste considerente şi apoi să facem invitaţii, urmând ca între timp să administrăm proba cu acte.

"Astăzi respectiv s-a propus şi s-a votat, cu majoritate de voturi o adresă către Secretariatul General al Guvernului, prin care să solicităm informaţii cu privire la numirea şefilor de deconcentrate şi numirea secţiilor de votare după ce au fost schimbaţi prefecţii în aceeaşi zi".

Deputatul PNL, Cezar Preda a susţinut încheierea activităţii comisiei şi eliminarea din raportul acesteia a oricărei menţiuni potrivit căreia alegerile din 2009 au fost fraudate.

Cezar Preda: "Avem o scrisoare de la doamna Kövesi în care domnia sa spune cu subiect şi predicat că nu are elemente care să ducă la concluzia că prezenţa domniei sale în orice loc, în acea seară putea influenţa alegerile. Nimeni nu a putut spune că aceste alegeri au fost fraudate".

O nouă şedinţă a comisiei parlamentare de anchetă a fost programată pentru miercuri, săptămâna viitoare.


Etichete comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009Laura Codruţa KövesiSGGCezar Preda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live