Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

22 Februarie 2010
Vizualizari: 1715
Comentează add

Birourile Permanente ale parlamentului au decis amânarea înfiinţării Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, solicitată de PD-L.

Comisia pentru revizuirea Constituţiei, amânată

constanta-comanici

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis amânarea înfiinţării Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, solicitată de grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anăstase, a declarat că parlamentarii PSD şi PNL creează un precedent "extrem de periculos", pentru că se opun Comisiei de revizuire a Constituţiei pentru trecerea la Parlamentul unicameral, iar PDL va solicita din nou înfiinţarea acestei comisii.

PNL şi PSD apreciază că modificarea trebuie să vizeze Constituţia în ansamblul ei, nu doar Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Prezent la dezbaterea de prânz, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, György Frunda, a declarat că majoritatea membrilor UDMR nu este de acord cu desfiinţarea Senatului, iar în privinţa revizuirii Constituţiei sunt necesare dezbateri.

La referendumul naţional din 22 noiembrie 2009, 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, prezenţa fiind de 50,95%.


Etichete ConstituţieGyörgy FrundaRoberta AnăstaseParlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live