Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

2 Iulie 2015
Vizualizari: 1116
Comentează add

PNL a contestat la Curtea Constituţională comisia pentru evaluarea stării democraţiei şi a statului de drept, înfiinţată la propunerea preşedintelui Senatului.

Comisia pentru evaluarea stării democraţiei, contestată la CCR

alina-bordeiasu

Camera Deputatilor. Foto: facebook.com/Parlamentul-Romaniei-Camera-Deputatilor.Camera Deputatilor. Foto: facebook.com/Parlamentul-Romaniei-Camera-Deputatilor. 

PNL a contestat la Curtea Constituţională comisia pentru evaluarea stării democraţiei şi a statului de drept, înfiinţată la propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Liderul senatorilor liberali, Ion Popa, a declarat, pentru postul nostru de radio, că atribuţiile acestei comisii sunt în contradicţie cu prevederile legii fundamentale şi că prin crearea acesteia se comite un abuz.  
 
"Se invocă încălcarea a două articole din Constituţie: este vorba de articolul 1 şi de asemenea articolul 124. Încălcarea Constituţiei provine din faptul că, în regulamentul de înfiinţare, comisia are atribuţii care vin în coliziune cu cele două articole din Constituţie", a mai spus Ion Popa. 
 
La sfârşitul lunii trecute, senatorii au aprobat înfiinţarea Comisiei speciale pentru evaluarea stării democraţiei şi a statului de drept în România. 
 
Iniţiatorii spuneau că rolul acestei comisii este de a realiza o evaluare obiectivă a calităţii practicilor şi instituţiilor democratice din România, dar şi a modului în care puterile statului funcţionează, potrivit principiului separaţiei, echilibrului şi controlului reciproc.
 

Etichete Comisia speciale a Senatului pentru evaluarea stării democraţiei şi a statului de drept în Româniapreşedintele SenatuluiCălin Popescu-TăriceanuCCRPNLLiderul senatorilor liberaliIon Popa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live