Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Octombrie 2020
Vizualizari: 375
Comentează add

Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale din SUA, noi protocoale

radio-romania-actualitati

 Foto Agerpres

Fostul președinte american Barack Obama le-a cerut alegătorilor democrați să uite de sondaje și să meargă la vot, în condițiile în care competiția pentru Casa Albă ar putea fi mult mai strânsă decât o arată sondajele.

La un miting electoral în statul cheie Pennsylvania, Obama l-a criticat dur pe succesorul său Donald Trump pentru modul în care a gestionat economia și criza coronavirusului.

El a spus că democrația nu poate funcționa cu un președinte care minte în fiecare zi.

Barack Obama a intrat în campanie în ajunul dezbaterii finale de azi dintre cei doi candidați.

Întâlnirea se anunță la fel de furtunoasă ca prima, iar autoritățile au mai schimbat din reguli, după cum notează corespondenta RRA la Washington, Doina Saiciuc: "Pentru ca dezbaterea să nu fie însă la fel de haotică cum a fost prima, când cei doi au vorbit unul peste celălalt, drept care niciun mesaj nu a putut ajunge clar la public, Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale a instituit un nou set de protocoale.

Moderatoarea NBC, Kristen Welker, va pune o întrebare la începutul fiecărui segment tematic al dezbaterii, iar în cele două minute de răspuns acordate fiecăruia dintre candidați, celuilalt i se va închide microfonul pentru a nu putea interveni.

Kristen Welker a ales șase teme: COVID-19, familiile americane, securitatea națională, guvernare, schimbarea climatică și rasa în America.

Președintele Trump a criticat tematica dezbaterii, arătând că se aștepta să fie una despre politica externă.

În dezbaterea care va avea loc timp de 90 de minute, la Universitatea Belmont din Nashville, Tennessee, planul lui Joe Biden este să nu facă nimic mai mult decât să sublinieze contrastul dintre el și președintele Trump.

Pentru că, potrivit experților, 97% dintre alegători au decis deja cu cine să voteze, nu se așteaptă ca dezbaterea finală să fie un factor în alegeri, în afara eventualității în care se va întâmpla ceva extraordinar în cursul ei."


Etichete sua(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live