Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Campionatul European de Handbal Feminin: ROMÂNIA – UNGARIA Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 570
Comentează add

Comisia parlamentară specială privind legile justiţiei continuă astăzi dezbaterile la legea privind organizarea judiciară.

Comisia parlamentară dezbate legea privind organizarea judiciară

radiojurnal

 

Comisia parlamentară specială privind legile justiţiei continuă astăzi dezbaterile la legea privind organizarea judiciară.

Aceasta prevede, între altele, înfiinţarea unei direcţii în cadrul Parchetului General, care să investigheze infracţiunile comise de magistraţi.

Dezbaterile sunt la a doua din cele 3 legi ale justiţiei, pe care doresc modificate autorităţile. Prima - privind statutul judecătorilor şi procurorilor - a primit raport din partea comisiei şi a fost adoptată ieri, pe articole în Camera Deputaţilor, după o şedinţă maraton.  

Două ore au durat dezbaterile generale pentru stabilirea programului de lucru al comisiei pentru astăzi şi pentru perioada următoare.

Au fost discuţii ample pe propunerile privind suspendarea activităţii în perioada doliului naţional cerută atât de opoziţie, cât şi de cei de la putere. 

Senator PNL, Iuliana Scântei: Să folosim această perioadă. Mai este mai puţin de o săptămână până când corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va ajunge în România. Sunt unii dintre noi, da, care suntem într-o stare de doliu şi nu putem să participăm la o dezbatere care nu ne face bine, în primul rând, nouă, profesioniştilor, nu face bine nici clasei politice.  

Au existat, de asemenea, dispute privind dezbaterile de azi-noapte din plenul Camerei Deputaţilor, cât şi protestele din stradă.

Deputatul UDMR Marton Arpad a acuzat USR că a adus oamenii la protestele din faţa Parlamentului, iar deputatul Uniunii, Ion Stelian, a respins acuzaţiile.

Până la această oră au fost adoptate mai multe amendamente aduse proiectului de lege privind organizarea judiciară.

De exemplu, condiţiile de admitere şi funcţionare în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi terorism, una din ele fiind o vechime de cel puţin opt ani în funcţia de procuror sau judecător.

Cel mai aşteptat moment la dezbaterilor de stăzi rămâne propunerea de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor comise de magistraţi.
 


Etichete legea privind organizarea judiciarăComisia parlamentară specială privind legile justiţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live