Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

18 Februarie 2020
Vizualizari: 409
Comentează add

Marian Cucşa, vicepreşedinte al comisiei, a spus că raportul SRI este aşteptat până luni, iar marţi ar urma să aibă loc audierea responsabililor SRI.

Comisia parlamentară de control al activităţii SRI vrea date despre COVID19

petruta-dinu

 Foto: Arhivă.

Comisia parlamentară de control al activităţii Serviciului Român de Informaţii a solicitat acestei instituţii un raport scris referitor la datele pe care le deţine privind noul coronavirus. Marian Cucşa, vicepreşedinte al comisiei, a spus că raportul SRI este aşteptat până luni, iar marţi la prânz ar urma să aibă loc audierea responsabililor din acest Serviciu pe tema prevenirii unei contaminări, în România, cu acest coronavirus:

"Dacă există riscul să pătrundă pe teritoriul României, în scopul de a preveni, nu de a crea panică sau altceva, ca deputat am solicitat președintelui României convocarea CSAT, pentru că este o problemă de securitate națională și am văzut multe bâlbe din partea Guvernului. Ministrul de interne a spus că a luat acele termoscanare pentru aeroporturi, în schimb pentru punctele de trecere a frontierei terestre sau maritime nu a luat niciun fel de măsură. O verificare mai bună, o prevenție pentru a nu ne confrunta cu acest virus", a declarat Marian Cucşa.

Marian Cucşa a mai spus că a trimis ieri o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a convoca o întrunire a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în vederea analizării ultimelor evoluţii legate de noul coronavirus, apreciind că este o problemă de siguranţă naţională.


Etichete covid 19COVID-19coronavirusMarian CucşaSRI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live