Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA - continuare Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Aprilie 2018
Vizualizari: 449
Comentează add

Conducerea Comisiei Naţionale pentru aderarea României la moneda euro se reuneşte luni la Palatul Victoria în prezenţa premierului Viorica Dăncilă.

Comisia Naţională pentru aderarea României la moneda euro

florin-lepadatu

 

Conducerea Comisiei Naţionale pentru aderarea României la moneda euro se reuneşte luni la Palatul Victoria în prezenţa premierului Viorica Dăncilă.

Guvernul consideră că adoptarea monedei europene este un obiectiv fundamental pentru dezvoltarea durabilă a României.

În plus, ţara noastră va deţine la începutul anului viitor preşedinţia UE, context în care autorităţile de la Bucureşti vor ca până la sfârşitul acestui an să contureze un plan naţional de adoptare a monedei unice.

Andrei Şerban are detalii: "Această comisie trebuie ca, până la sfârşitul anului să pregătească o strategie clară prin care ţara noastră să se pregătească să adere la zona euro.

Întâlnirea de astăzi este a conducerii acestei comisii, care este formată din doi preşedinţi, premierul şi preşedintele Academiei Române, şi din doi vicepreşedinţi, guvernatorul BNR şi vicepremierul responsabil cu problemele economice.

De obicei, reuniunea conducerii pregăteşte ordinea de zi şi stabileşte data viitoarei şedinţe a comisiei.

Tot astăzi, premierul va participa şi la reuniunea Comitetului interministerial dedicat pregătirii Centenarului.

Este o nouă întâlnire, foarte importantă pentru desfăşurarea proiectelor care sunt dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918."


Etichete Eurobanieuro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live