Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Octombrie 2017
Vizualizari: 426
Comentează add

Comisia Legislaţie şi cooperare interinstituţională din cadrul CSM a făcut o analiză preliminară a raportului de audit de la Inspecţia Judiciară.

Comisia Legislaţie şi cooperare interinstituţională din cadrul CSM

florin-lepadatu

 

Comisia Legislaţie şi cooperare interinstituţională din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a făcut o analiză preliminară a raportului de audit de la Inspecţia Judiciară, discutarea documentului fiind amânată pentru următoarea şedinţă, după care va  putea fi supus aprobării plenului.

"Comisia a luat act de prezentarea, de către conducerea Inspecţiei Judiciare, a raportului de audit şi a stadiului aplicării recomandărilor cuprinse în acesta.

S-a precizat, în acest sens, că s-au implementat aproximativ 80-85 % din recomandările formulate de auditori, că există probleme majore de personal în cadrul Inspecţiei Judiciare, în cadrul compartimentului IT şi al Direcţiei Sinteze Contencios şi Registratură, care au generat dificultăţi de implementare totală a recomandărilor formulate", se precizează în minuta şedinţei Comisiei Legislaţie şi cooperare interinstituţională, publicată marţi pe site-ul CSM.

Plenul CSM a fost amânat pe 30 august din lipsă de cvorum, după ce judecătoarele Cristina Tarcea (preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie), Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ şi Evelina Oprina au condiţionat participarea la şedinţă de eliminarea de pe ordinea de zi a punctului referitor la raportul de audit al Inspecţiei Judiciare.

Discutarea raportului de audit ar fi permis revocarea conducerii Inspecţiei Judiciare, relatează Agerpres.

 

Etichete CSM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live