Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

18 Februarie 2020
Vizualizari: 339
Comentează add

Comisia juridică a Senatului a respins cu voturile PSD, UDMR și ALDE Ordonanța de Urgență a Guvernului privind alegerile anticipate.

Comisia juridică a Senatului a respins OUG privind alegerile anticipate

alina-bordeiasu

Comisia juridică a Senatului a respins cu voturile PSD, UDMR și ALDE  Ordonanța de Urgență a Guvernului privind alegerile anticipate.

Propunerea a venit din partea senatorului PSD, Șerban Nicolae, care a susținut că există un aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, iar în introducerea documentului se fac afirmații politicianiste neconforme cu realitatea.

Şerban Nicolae: Rezultă din avizul Consiliului Legislativ, din adresa de fapt a Consiliului Legislativ, că nu se respecta nici dispoziția legală care obligă Guvernul și orice alt inițiator de propunere legislativă să solicite avizul Consiliului Legislativ. În cazul ordonanțelor de urgență, el trebuie și obținut înainte de aprobarea în Guvern, nu doar solicitat. De asemenea, ignoră decizia Curții Constituţionale, care spune că lipsa acestui aviz duce la neconstituţionalitatea legii.

În replică, senatorul PNL, Iuliana Scântei, a spus că Guvernul și-a îndeplinit obligația de a solicita aviz din partea Consiliului Legislativ în termenul legal, fiind doar problema Consiliului când au fost înregistrate ulterior aceste documente.

Iuliana Scântei: Câtă vreme Guvernul și-a îndeplinit obligația legală și acest lucru e confirmat chiar de Consiliul Legislativ, care face referire la adresele Guvernului transmise din data de 4 februarie, e clar că a fost o susținere din partea Consiliului Legislativ pentru formularea unor aviz negative, pentru a pune în dificultate Guvernul și a invalida prin avize negative toate aceste proiecte.

Raportul de respingere adoptat de Comisia juridică va fi dezbătut mâine, în plenul Senatului, iar apoi legea va fi trimisă Camerei Deputaților, care este for decizional.


Etichete comisiialegericomisiejuridicărespingereanticipate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live