Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

5 Iunie 2015
Vizualizari: 709
Comentează add

Vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a afirmat că viitoarele rapoarte privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu vor fi cosmetizate.

Comisia Europeană va menţine MCV ”atât timp cât va fi necesar”

alina-stanuta

Comisia Europeana. Foto: Arhivă RRA.

Comisia Europeană va menţine mecanismul prin care este monitorizată activitatea sistemelor de justiţie din România şi Bulgaria, atât timp cât va fi necesar - după cum a anunţat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Prezent ieri  la un forum privind funcţionarea instituţiilor europene, în oraşul bulgar Ruse şi la care au fost prezente oficialităţi din ambele ţări, el a mai spus că viitoarele rapoarte privind acest Mecanism de Cooperare şi Verificare nu vor fi cosmetizate.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, declara ieri, la Ruse, că MCV este un mecanism binevenit, sprijinit de o mare parte a populaţiei din Bulgaria şi România.  r

”Ştiu că preşedintele Junker a spus că ar dori ca MCV să fie finalizat până la finalul mandatului său.

”Aceasta e poziţia Comisiei, dar, ştiţi, este ca şi în cazul medicamentelor, nu opreşti medicamentaţia pentru că ai stabilit un termen, nu mai iei medicamentul decât dacă eşti sănătos.

”Un  medicmanet se ia atâta timp cât este necesar.

”Cred că MCV are o contribuţie bună. Cred că este bine primit în România şi Bulgaria”, a afirmat Frans Timmermans.  

Şi ministul justiţiei din România, Robert Cazanciuc, a participat la dialogul tranfrontalier de la Ruse, acesta declarând că România a beneficiat permanent de sprijinul Comisiei Europene pentru procesul de consolidare a justiţiei.

El a adăugat că nu există legătură între MCV şi aderarea la Spaţiul Schengen.

”Avem nevoie de mai mult dialog în capitalele europene, pentru a convinge partenerii europeni că prezenţa României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen înseamnă un avantaj pentru toată lumea, nu doar pentru România şi pentru Bulgaria”, a afirmat Robert Cazanciuc.  

Astăzi, Frans Timmermans se va întâlni cu oficialităţi de la Bucureşti, cu care va discuta despre MCV, lupta împotriva corupţiei şi consolidarea independenţei justiţiei în România.


Etichete MCVMecanismul de Cooperare şi Verificarevicepreşedintele Comisiei EuropeneFrans TimmermansRomâniaBulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live