Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

9 Septembrie 2015
Vizualizari: 1053
Comentează add

Banii vor fi folosiţi pentru copiii din Guineea şi Sierra Leone, două dintre ţările din Africa de Vest afectate puternic de virusul Ebola.

Comisia Europeană, un nou ajutor pentru copiii afectați de virusul Ebola Comisia Europeană, un nou ajutor pentru copiii afectați de virusul Ebola - Conține audio

mihaela-mihai

Comisia Europeană va debloca un nou ajutor, de un milion de euro pentru copiii orfani şi pentru cei nevoiţi să renunţe la şcoală din cauza virusului Ebola.

Banii vor fi folosiţi pentru copiii din Guineea şi Sierra Leone, două dintre ţările din Africa de Vest afectate puternic de virusul Ebola.

Vor fi finanţate proiecte prin care UNICEF şi "Salvaţi copiii" încearcă să le ofere minorilor din această zonă a lumii sprijin pentru a merge din nou la şcoală.

Banii vor fi împărţiţi în mod egal de cele două organizaţii şi vor ajuta la redeschiderea cât mai multor unităţi de învăţământ şi la finanţarea unor proiecte educaţionale în domeniul sanitar prin care copiii vor fi învăţaţi cum să păstreze igiena şi ce trebuie să facă în cazul unor viitoare posibile epidemii.

Audio: Europa la zi. Euranet Plus.

Trebuie să redăm speranţa acestor minori, victime ale consecinţelor devastatoare ale epidemiei provocate de virusul Ebola, spune comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea situaţiilor de criză, Christos Stylianides.

În opinia sa, o şansă acordată acestor copii pentru a se reîntoarce la şcoală înseamnă o şansă în plus pentru reconstrucţia ţărilor afectate de Ebola.

Citând date ale OMS, Comisia Europeană afirmă că epidemia izbucnită anul trecut riscă să compromită progresele din domeniul educaţiei înregistrate în ultima perioadă în Africa de Vest. Potrivit OMS, aproape 9,5 milioane de copii trăiesc în zonele afectate de Ebola.

Dintre ei şase milioane au fost nevoiţi să renunţe la şcoală din cauza crizei, au fost traumatizaţi de consecinţele maladiei sau stigmatizaţi şi discriminaţi fiind văzuţi ca o ameninţare pentru comunitate. Peste 16.000 de copii au rămas orfani după ce şi-au pierdut unul sau amândoi părinţii, mai arată OMS.

Până în prezent, UE a finanţat cu peste 1,8 miliarde de euro lupta împotriva epidemiei de Ebola. Banii au venit fie direct de la Comisia Europeană, fie au fost daţi de statele membre ale forului comunitar.

Milionul de euro oferit acum face parte dintr-un program mai amplu prin care UE îşi propune să sprijine proiectele educaţionale din zonele de conflict.

Numită "Copiii păcii", iniţiativa a fost lansată în anul 2012, după ce uniunea a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Pace pentru susţinerea unor cauze majore, precum: reconcilierea, democraţia şi drepturile omului în Europa.


Etichete Euranet PlusComisia EuropeanăUEBruxellesajutorcopii orfaniEbolaGuineeaSierra LeoneUNICEFSalvati copiiiepidemiiChristos StylianidesOMS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live