Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

12 Octombrie 2010
Vizualizari: 1428
Comentează add

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, László Andor, a declarat că educaţia şi locurile de muncă sunt două elemente-cheie pentru integrarea romilor.

Comisia Europeană "susţine eforturile de integrare a romilor"

claudia-marcu

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, László Andor. Foto: Agerpres.

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, László Andor, începe o vizită în România.

El va participa la o conferinţă la nivel înalt consacrată analizării modalităţilor de utilizare eficientă a fondurilor europene pentru ameliorarea situaţiei socio-economice a romilor.

La reuniune mai iau parte reprezentanţi ai altor instituţii europene, autorităţi naţionale şi locale, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Comisia Europeană este gata să susţină statele membre în eforturile lor de integrare a romilor, educaţia şi locurile de muncă fiind două elemente-cheie, a declarat pentru Radio România comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă.

"Experieţele şi opiniile celor prezenţi vor crea un tablou concret al situaţiei actuale", a adăugat László Andor. 

"Astfel, vom putea remodela fondul social european, vom putea găsi acele proiecte care duc la rezultate durabile, pentru că, de exemplu, se întâmplă de multe ori să fie create locuri de muncă finanţate prin fonduri europene şi acestea să dispară odată cu banii europeni. Prin urmare, trebuie să folosim mult mai eficient fondurile europene" a mai spus acesta.

László Andor se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc şi va vizita câteva proiecte implementate în România cu fonduri europene.

Evenimentul de la Bucureşti face parte dintr-o serie de conferinţe cu focalizare pe problematica romilor, conferinţe iniţiate de Comisia Europeană.


Etichete Etnia romăLászló Andorforţă de muncăcomisarComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live