Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

21 Septembrie 2015
Vizualizari: 931
Comentează add

Executivul comunitar spune că în cadrul noului program de asistenţă financiară va avea loc, în această toamnă, o primă evaluare a progreselor înregistrate de Atena.

Comisia Europeană salută victoria în alegerile din Grecia a Syriza

cerasela-radulescu-bruxelles

 Liderul Syriza, Alexis Tsipras  Foto: facebook.com/tsiprasalexis.

Comisia Europeană a salutat azi victoria în alegerile din Grecia a partidului Syriza, condus de fostul premier, Alexis Tsipras. 
 
Executivul comunitar spune că în cadrul noului program de asistenţă financiară va avea loc, în această toamnă, o primă evaluare a progreselor înregistrate de Atena.  
 
Instituţiile europene, Comisia, Eurogrupul şi Parlamentul au salutat alegerile din Grecia şi spun că vor să continue să colaboreze cu guvernul pe care urmează să-l conducă tot liderul partidului de stânga Syriza, Alexis Tsipras. 
 
Preşedintele Jean-Claude Juncker i-a tranmis cu puţin timp în urmă premierului Tsipras o scrisoare în care-l felicită şi îi solicită ca, după formarea noului guvern, să continue imediat aplicarea reformelor asumate în noul program de asistenţă financiară, care urmează să fie evaluat de creditori în octombrie. 
 
"Nu e timp de pierdut. E mult de lucru" - spune domnul Juncker în scrisoarea adresată premierului Tsipras, căruia îi solicită, totodată, să asigure stabilitatea politică şi instituţională a ţării pentru susţinerea acordului de asistenţă financiară. 
 
Totodată, preşedintele Comisiei Europene îi aminteşte lui Tsipras că în privinţa refugiaţilor Grecia are nevoie de operativitate pe teren astfel încât să poată face faţă. 
 
Juncker face referire astfel la o discuţie pe această temă în cadrul summitului de urgenţă ce va avea loc miercuri, la Bruxelles.  
 

Liderul stângii radicale, Alexis Tsipras urmează să fie mandatat azi de preşedintele ţării cu formarea unui nou guvern. 


Etichete GreciaSyrizaalegeriAlexis TsiprasCEComisia EuropeanăPreşedintele Jean-Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live