Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

4 Februarie 2016
Vizualizari: 1435
Comentează add

România va atinge anul acesta vârful creşterii economice, estimează Comisia Europeană, odată cu publicarea previziunilor economice de iarnă.

Comisia Europeană: România, creştere economică de 4,2%, în 2016

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: Arhivă.

Comisia Europeană şi-a îmbunătăţit estimările legate de creşterea economică a României, spunând că anul acesta va atinge un vârf de 4,2%.

Potrivit prognozei, aceasta se datorează creşterilor salariale şi relaxării fiscale, executivul comunitar estimează că anul trecut creşterea reală a PIB-ului al României a fost de 3,6%, cel mai ridicat nivel de după 2008.

Anul viitor, însă, creşterea economică va scădea la 3,7%, potrivit prognozei Comisiei.

Principalul motor al creşterii economice rămâne cererea internă, în timp ce contribuţia netă la exporturilor va rămâne negativă.

Executivul comunitar notează, în acelaşi timp, că un risc macroeconomic major ar putea fi posibil la implementarea legii dării în plată, cum a fost aprobată iniţial de parlamentul de la Bucureşti.

Deficitul structural ar urma să crească de la 1% în 2015 la 4% anul viitor, drept o consecinţă a scăderii impozitelor, avertizează Comisia.

Potrivit prognozei, în UE se aşteaptă ca, până în 2017, economiile tuturor ţărilor UE să crească. 


Etichete Comisia EuropeanăRomâniacreştere economicăPIBrelaxare fiscalămajorări salarialerisc macroeconomic majorlegea dării în plată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live