Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

30 Ianuarie 2018
Vizualizari: 662
Comentează add

Donald Trump a acuzat UE că tratează foarte injust SUA în relaţiile comerciale. Comisia a spus că Uniunea este pregătită să reacţioneze rapid dacă exporturile sale ar fi afectate

Comisia Europeană reacţionează la declaraţiile preşedintelui Donald Trump

luminita-apostol

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Foto: ec.europa.eu

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a prezentat în conferinţa de presă de la prânz opinia europenilor după declaraţiile preşedintelui american.

Margaritis Schinas a spus că schimburile comerciale pot şi trebuie să fie benefice tuturor şi, de asemenea, trebuie să fie deschise, corecte şi abzate pe reguli. El a anunţat şi care va fi reacţia Uniunii Europene dacă SUA ar impune măsuri restrictive. 

Margaritis Schinas: "Uniunea Europeană este gata să reacţioneze rapid şi în mod adecvat în cazul în care exporturile noastre ar fi afectate de orice măsuri comerciale restrictive din partea SUA". 

Într-un interviu la televiziunea britanică ITV, preşedintele american Donald Trump a ameninţat voalat Uniunea Europeană cu represalii din cauza tratamentului foarte injust - a spus el - pe care Uniune l-ar aplica Statelor Unite în relaţia comerciale.

Preşedintele Trump a explicat că pentru SUA este dificil să-şi exporte produsele în Uniunea Europeană, despre care a spus, în schimb, că îşi trimite produsele pe teritoriul american fără taxe sau cu taxe foarte mici.

Donald Trump a spus că această stare de lucruri se va încheia în mod clar în detrimentul Uniunii Europene 

Anterior, preşedintele american acuzase de practici comerciale neloiale şi China, care este principalul partener comercial al SUA. 


Etichete Donald TrumpSUAComisia EuropeanăMargaritis SchinasITVChina

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live